Mål: 1-0 Harald Brattbakk (30), 2-0 Jahn Ivar Jakobsen (36),
2-1 Jerry Månsson (84), 2-2 Martin Andresen (85).
Gult kort: Bjørn Otto Bragstad, Rosenborg, Thomas Pereira,
Viking.
Lagene:
Rosenborg (4-3-3): Jørn Jamtfall - Vegard Heggem, Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, André Bergdølmo - Roar Strand (Andreas Mayer fra 67.), Bent Skammelsrud, Runar Berg (Fredrik Winsnes fra 78.) - Harald Brattbakk, Sigurd Rushfeldt, Jahn Ivar Jakobsen (Robert Boateng fra 78.).
Viking (4-5-1): Thomas Myhre - Odd Arne Espevoll, Ulf Karlsen (Egil Ulfstein fra 70.), Helge Bjønsaas, Thomas Pereira - Gunnar Aase (Jerry Månsson fra 74.), Martin Knudsen, Martin Andresen, Erik Fuglestad, Vegard Skogheim - Ganiyu Owoladi.

Trondheim (NTB): Rosenborg-spillerne gremmet seg etter poengtapet på hjemmebane mot Viking. Seks minutter før full tid hadde trønderne seriemesterskapet i lommen da laget ledet 2-0. Men to raske Viking-scoringer sørget for å utsette feiringen.

Fotball er ofte merkelig. Rosenborg hadde full kontroll i første omgang og skaffet seg en klar ledelse, men maktet ikke å revansjere cuptapet mot Viking på Lerkendal i august.
Anført av Bent Skammelsrud skapte hjemmelaget før pause åtte klare sjanser mot gjestenes ene, men det tok nøyaktig en halvtime før eliteseriens toppscorer Harald Brattbakk lurte Vikings meget gode keeper Thomas Myhre.
Mini Jakobsen startet angrepet, og ballen var innom Roar Strand før Brattbakk fikk æren av å avslutte. Han traff for 21. gang denne sesongen.
Seks minutter senere var Mini avslutter. Pasningen kom fra Brattbakk, og Myhre var sjanseløs på Minis velplasserte avslutning.

Misset mye

Sigurd Rushfeldt opplevde måltørke i møtet med Thomas Myhre. Viking-keeperen reddet mesterlig ved flere anledninger. Også Mini og Brattbakk måtte rive seg i håret ved et par anledninger. Ballen ville ikke inn.
Viking hadde minimalt å by på offensivt, og spilte mye på tvers og hjemover mot egen keeper. Stavanger-laget kan takke sin keeper for at det ble med to baklengs til pause. Det kunne fort ha vært minst fem.
Etter pause var det ingenting som tydet på at det ikke skulle bli RBK-seier. Men etter at speaker ved et par anledninger mot slutten av kampen opplyste at RBK var seriemester, begynte ting å skje.

Heldig

Innbytter Jerry Månsson, som erstattet en for ettermiddagen svak Gunnar Aase, fikk stå alene på bakerste stolpe seks minutter før full tid. Han traff perfekt på et overlegg, og hjemmelaget var truet.
Martin Andresen hadde sannsynligvis liten tro på skuddet han sendte i vei fra 25 meter minuttet etter. Men ballen var ekstra rund, traff en spiller og forandret retning. Rosenborg-keeper Jørn Jamtfall lå i det ene hjørnet, og utlikningen rullet inn i det andre.
En heldig scoring, nok til å utsette den i lille spenningen om hvem som vinner serien. Rosenborg har 11 poengs forsprang på serietoer Stabæk fire serierunder før slutt. Også Strømsgodset og Molde har en høyst teoretisk sjanse til å passere RBK.
- Det var noe dødt over spillerne i hele andre omgang, og det virket som om de glemte hva de spilte for, sa Rosenborg-trener Nils Arne Eggen etter kampen.

Mesterligaen neste

Likevel var ikke Eggen på noen måte urolig, verken for serien eller mesterligaen, som sparkes i gang i Madrid onsdag. Allerede lørdag får Rosenborg en ny sjanse til å sikre seriemesterskapet med seier i Bodø.
- Helt utilgivelig å gi fra seg et slikt overtak, men vi blir vel seriemestere likevel, sa RBK-treneren. - Det bor mye i laget, og vi har vært gode lenge. Men jeg har ikke noe særlig til overs for negative vekkere slik som mot Viking.
Vegard Heggem var god i hjemmelaget, spesielt offensivt. Erik Hoftun var klippen i forsvaret. Hos Viking mislyktes Martin Andresen i å stoppe Bent Skammelsrud, men gjorde opp for seg ved å utligne like før slutt. I tillegg var Thomas Myhre som nevnt knallgod mellom stengene.

Tabell:

Tromsø- Lillestrøm 1-3 Kongsvinger- Brann 4-6 Sogndal- Molde 3-3 Lyn- Skeid 2-0 Haugesund- Strømsgodset 1-1 Stabæk- Bodø/Glimt 1-1 Rosenborg- Viking 2-2 Rosenborg 22 15 6 1 72-16 51 Stabæk 22 12 4 6 29-28 40 Strømsgodset 22 12 3 7 51-36 39 Molde 22 11 6 5 35-31 39 Brann 22 11 5 6 46-34 38 Bodø/Glimt 22 9 5 8 32-27 32 Viking 22 7 9 6 35-26 30 Lillestrøm 22 8 5 9 31-37 29 Kongsvinger 22 8 5 9 33-43 29 Tromsø 22 6 9 7 35-35 27 Haugesund 22 6 5 11 23-34 23 Sogndal 22 5 5 12 28-51 20 Lyn 22 3 5 14 23-48 14 Skeid 22 3 4 15 26-57 13